Dunia

Berjaya Sports Toto Memiliki Keuntungan RM 70 Juta Bersama Dividen 4.5 sen

Sports Toto adalah sebuah syarikat yang menawarkan permainan Nombor Ramalan berlesen sejak sekian abad lamanya.Syarikat ini juga telah mencatat rekod keuntungan luar biasa dari tahun-tahun lepas iaitu yang terkini adalah RM70.18 juta berbanding sebelum ini hanya mencecah RM35.18 Juta.


Dari sudut pandangan kami perniagaan mereka juga bukanlah jual produk makanan mahupun alatan elektronik namun ia hanyalah sebuah syarikat yang menjual nombor ramalan kepada pelangan yang gemar mencuba nasib terutama golongan miskin yang berangan menjadi KAYA.Walaubagaimanapun memang tidak dinafikan dimana ada golongan yang berjaya meramal nombor dan menerima keuntungan luar biasa dari sports Toto dan seangkatannya setelah beberapa kali mencuba nasib. Jika di Malaysia jangan kata bangsa apa je yang membeli nombor ramalan namun sejak sekian abad lagi kedai Nombor Ramalan ini telah dimasuki pelbagai bangsa dan kaum walaupun dari hukum agama ia adalah sektor perjudian yang diharamkan oleh agama Islam.


Syarikat ini turut berjaya membayar dividend sebanyak 4.5 sen kepada pelabur ketika pihaknya melakukan filing pada Bursa Malaysia berkaitan peningkatan perniagaan mereka yang terkini.


Share this:

Catat Ulasan

 
Hakcipta © 2017- Dtbn.com.my | Dimiliki Oleh Dimensi Teknologi Bumi Niaga(1859511-H)